Fritz zijn eerste weekjes

Na vele jaren wachten en verlangen naar een hond, kwam een kleiner beestje herinneringen aan setter Sarah een beetje verzachten. Voor een White Retriever is onze woonstee te klein, waardoor wij ook het hebben van een hond uitstelden. Het gezin kon echter niet volledig zijn zonder een trouw huisdier. Volgens zoonlief moeten voor een volledig gezin er wel drie honden zijn.

Ik behoor niet tot de rustige schapen maar het Engelse bloed kon wel tegemoet komen naar een Shetlander. Na lang zoeken en wachten op een puppy bij de ingeschreven kwekers kwam er uit heel andere hoek goed nieuws. Bij de ingeschreven nesten hadden wij geen bot gevangen, door dat er te weinig waren voor de reeds ingeschrevenen te kunnen bedienen. Bij een sheltiekweker dichter in de buurt konden wij echter een nest vinden met nog kandidaatjes. Vantgidsenhof kon ons ook wel geen sabel kleurtje aanbieden, maar snel had Quinten een keuze gemaakt. Een nieuw hondje, Fritz vond na acht weken de eerste rit met onze wagen wel fijn. De eerste nacht sliep ie lekker lang en was stil. De tweede nacht en de daarop volgende kon hij ons goed wakker houden en zijn gejank hopelijk niet tot de buren laten doordringen.

Met D.A.P., honden feromoon om hem rustig te houden, trachten wij hem nu stil te houden in de nacht.

Over dag boft hij dat hij meestal veel van ons gezelschap kan genieten, daar eer wel steeds iemand thuis is. Maar hij zal er nog moeten aan wennen dat hij de eerste uren van de dag zijn plan zal moeten leren trekken en eigenlijk best zou slapen. Ook al kan grote baas wel eens rondtoeren om 4 uur in de nacht zal hij moeten inzien dat het dan nog geen speel tijd is.

Overdag treft hij het goed bij zijn nieuwe baasjes, die aan hem veel plezier, maar ook nog veel oppoets werk hebben. Nochtans weet hij wel al drie kranten plekjes op twee verdiepingen te vinden om behoeften te doen. Maar u weet wel, die ongelukjes tussendoor gebeuren ook nog wel. In de living is er toch zulk een plekje op het tapijt waar hij telkenmale een drolletje wil achterlaten. > Hij moet zich toch kunnen manifesteren <
Eten gaat vlot.
Zijn oogjes lijken nog een vliesje te hebben, maar hij kijkt wel goed uit om veel te ontdekken. Het is een echte ondernemende deugniet die van verstoppertje spelen houdt.

Advertisements

About Marcus Ampe

Retired dancer, choreographer, choreologist Founder of the Dance impresario office and archive: Danscontact-Dansarchief plus the Association for Bible scholars, the Lifestyle magazines "Stepping Toes" and "From Guestwriters" and creator of the site "Messiah for all". - Gepensioneerd danser, choreograaf, choreoloog. Stichter van Danscontact-Dansarchief plus van de Vereniging voor Bijbelvorsers, de Lifestyle magazines "Stepping Toes" en "From Guestwriters" en maker van de site "Messiah for all".
This entry was posted in Dagboek = Diary and tagged , , . Bookmark the permalink.

Feel free to react - Voel vrij om te reageren

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.