Klant zijn met propere handen

In de maatschappij zijn wij steeds klant of consument en kunnen wij ook aanbrenger of producent zijn. Voor beide gevallen komt het er op aan dat wij deze handelingen steeds met een goed geweten kunnen verrichten. Als producent moeten wij proberen het beste naar voor te brengen en waar voor geld te leveren. Als consument willen wij wel het voordeligste op de markt vinden, maar daar dragen wij een niet te onachtzame verantwoordelijkheid. Wij moeten er ons van vergewissen of het aangeboden product wel aan een redelijke prijs wordt aangeboden met de mogelijkheid om verwezenlijkt te zijn geweest in respect naar de makers en naar de voorziening van grondstoffen. Zijn de grondstoffen ontgonnen in respect tot de natuur en met de voorziening dat volgende generaties hier ook nog van gebruik zullen kunnen maken?

Werd tijdens het hele productieproces gewerkt volgens redelijke en aanvaardbare regels? Werden er geen mensenrechten geschonden?

Elk individu dat een product aanschaft is door de aankoop van dat product bij die verkoper verantwoordelijk voor de bestaansmogelijkheid van die leverancier en het productieproces achter het aangekochte goed.
Opvallend is daar dat mensen het hier minder nauw nemen en dat men velen vindt die gerust namaakartikelen kopen of producten aan braderie prijzen aanschaffen waarbij men kan weten dat het niet normaal is dat er slechts zulke prijs voor moet betaald worden.

Sommigen willen de neus niet zien bloeden en gebaren van kromme haas. Zij zij wel dikwijls de eerste die roepen als regeringen zich gaan ontfermen over de illegalen of geld in steken in de opvang van bevrijde slachtoffers van mensenhandelaars. Nochtans liggen zij ook mee aan de oorzaak van het in bestand houden van die trafiek.

Het wordt tijd dat er wordt opgetreden tegen de mensenhandel en moderne slavernij. als beschaafde wezens moeten wij een houding van het ontoelaatbare duidelijk laten weten aan hen die de mensenrechten met de voeten treden.

Lees en reageer:

 • The Underground

  Not for sale

> Not For Sale

About Marcus Ampe

Retired dancer, choreographer, choreologist Founder of the Dance impresario office and archive: Danscontact-Dansarchief plus the Association for Bible scholars, the Lifestyle magazines "Stepping Toes" and "From Guestwriters" and creator of the site "Messiah for all". - Gepensioneerd danser, choreograaf, choreoloog. Stichter van Danscontact-Dansarchief plus van de Vereniging voor Bijbelvorsers, de Lifestyle magazines "Stepping Toes" en "From Guestwriters" en maker van de site "Messiah for all".
This entry was posted in Welzijn en Gezondheid, Wereld om ons heen and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Klant zijn met propere handen

 1. marcusampe says:

  Kinderslavernij is ook een aanhoudend probleem en kan men terugvinden in bijvoorbeeld de katoenindustrie van Oezbekistan.
  Rond 90 procent van het Oezbeeks katoen wordt met de hand geoogst door kinderen die er eigenlijk door de staat-gesteunde gedwongen kinderarbeid moeten verrichten.

  Ook u kan hiertegenover reageren door uw stem hiertegen uit te brengen.
  Reageer op

  Like

 2. Pingback: Self inflicted misery #2 Weakness of human race « Christadelphian Ecclesia

Feel free to react - Voel vrij om te reageren

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.