Geschiedvervalsing of onwil in Midden-Oosten conflict

De internationale gemeenschap negeert volgens de Vlaamse Vrienden van Israël al jaren lang de essentie van het Midden-Oosten conflict en baseert de bemiddeling in het vredesproces op verkeerde aannames welk de frustratie opwekte van de Israëlis. Vervolgens zijn er de talloze voorbeelden van ophitsing en geschiedvervalsing. In een ander bericht op de PMW website werd bevestigd dat de PA salarissen betaald aan Palestijnse terroristen in Israëlische gevangenissen. Gezien het feit dat de EU een aanzienlijk deel van het PA budget financiert is het waarschijnlijk dat tenminste een gedeelte van deze salarissen wordt betaald met belastinggeld van Europeanen.

Wij onderkennen niet dat er heel wat mythes zijn ontstaan, maar dit aan beide kanten. Ook moeten wij bewust zijn dat er een hevige propaganda oorlog is gevoerd de laatste jaren, door de verschillende kampen.

De kwestie van de Palestijnse vluchtelingen wordt regelmatig als een wapen dat de ondergang van Israel als een Joodse staat moet inluiden gebruikt.

De houding van fundamentalistische leiders maakt het hele proces er neit makkelijker op. De uitspraak van Yasser Kachlaq, een PLO leider uit Libanon noemde op Hezbollah TV (17 mei 2011) dat de Joden in Israel ‘vieze stukken vuil die terug moeten naar Europa’ zijn, helpt de realties niet echt. Hamas parlementslid Yunis Al Astal verklaarde op 11 mei j.l. dat ‘de Joden naar Palestina waren gebracht voor de grote slachting waardoor Allah de mensheid zal bevrijden van hun kwaad’. In een video konden wij ook zien hoe een Palestijnse vrouw in Jordanië opriep tot de massamoord op de Joden tijdens de Nakba demonstratie daar. Zij maakte een vergelijking met de moord op de Joden in Hebron in 1929.

Woordvoerder Mahmoud al Zahar van Hamas zei op de in Dubai gelokaliseerde website van al-Emarat al-Youm: “Thans verwijst hij [Obama] naar de grenzen van 1967 als zaligmakend, maar wie zegt dat wij deze accepteren en dat wij het niet meer hebben over de lijnen van 1948? Het is duidelijk dat het plan van Obama, behoudens een paar kleine details, nauwelijks verschilt van dat van George Bush.”

Naftali Bennett, de CEO van de Yesha Raad wil niet dat Israël zelfmoord pleegt. Rafi Trabelsi, één van deleiders van de ‘My Israel‘ beweging sprak de 700 manifestanten van zondag 22 mei toe tegenover de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv: “Het schijnt dat mijnheer Obama niet weet hoe het onderscheid te maken tussen zijn vijanden en zijn bondgenoten. Ik wil hem eraan herinneren dat Israël een bondgenoot is van de Verenigde Staten en dat hij zich dienovereenkomstig zou moeten gedragen.”
Tijdens de demonstratie droegen deelnemers borden mee waarop slogans stonden geschreven waarop de wapenstilstandslijnen van 1949 werden vergeleken met de omheining van het uitroeiingskamp van KZ Auschwitz-Birkenau [1967 Borders = Auschwitz], net zoals wijlen Abba Eban, de voormalige minister voor BuZa ooit ook had gedaan.

Lees ook:

The establishment of the State of Israel in Palestinian Authority ideology and education

Hamas Sees Obama’s ’67 Borders and Raises Him: ’48 Borders

Obama en de essentie van het Arabisch Israëlische conflict

Hamas hoort over Obama’s 1967 Grenzen en verhoogt het bod naar 1948 Grenzen

Betoging in Tel Aviv tegen Obama’s verraad: We zijn hier en we blijven hier! 

About Marcus Ampe

Retired dancer, choreographer, choreologist Founder of the Dance impresario office and archive: Danscontact-Dansarchief plus the Association for Bible scholars, the Lifestyle magazines "Stepping Toes" and "From Guestwriters" and creator of the site "Messiah for all". - Gepensioneerd danser, choreograaf, choreoloog. Stichter van Danscontact-Dansarchief plus van de Vereniging voor Bijbelvorsers, de Lifestyle magazines "Stepping Toes" en "From Guestwriters" en maker van de site "Messiah for all".
This entry was posted in Nieuws en politiek and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Geschiedvervalsing of onwil in Midden-Oosten conflict

  1. Pingback: Rugby Prophecy Day « Christadelphians : Belgian Ecclesia Brussel – Leuven

  2. Pingback: Echte vooruitgang laat niemand achter | From guestwriters

  3. Pingback: Wat heeft zovelen ertoe gebracht naar Duitsland te willen emigreren | Marcus Ampe's Space

  4. Pingback: Fundamentalisme en religie #3 Vluchtelingen en racisme | Bijbelvorser = Bible Researcher

  5. Pingback: Gelukszoeker | From guestwriters

  6. Pingback: Vluchten naar een hoopvolle toekomst | From guestwriters

  7. Pingback: Migratie en veiligheid even geherformuleerd | From guestwriters

  8. Pingback: Uit de Oude Doos: Israël versus Hamas | Stepping Toes

Feel free to react - Voel vrij om te reageren

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.