ANC Wil Afrikaans wissen #1 Land van dromen

ANC-regering wilt alle sporen van Afrikaans uit het landschap wissen

Zuid Afrika: land van  dromen: land van pracht en praal.
Cinematografische landschappen en hemelse ritmes, vol misterie en poëzie. Een land van diversiteit en veelkleurigheid, dat alles van de wereld in zich draagt.

File:Sf-map.png

Zuid-Afrika, officieel de Republiek Zuid-Afrika (Afrikaans: Republiek van Suid-Afrika, Engels: Republic of South Africa) is een land dat aan de zuidpunt van Afrika ligt. Het land grenst in het noorden aan Namibië, Botswana en Zimbabwe, in het oosten aan Mozambique en Swaziland. De onafhankelijke staat Lesotho wordt in zijn geheel door Zuid-Afrika omsloten.

Zuid-Afrika wordt als één van de verwantschapslanden genoemd.

Zuid Afrika is een groot land en verdeeld in negen provincies, die allemaal hun eigen bijzondere eigenschappen hebben. De facetten van dit land zijn zo divers dat men het nooit in één keer kan ontdekken. Het vraagt om regelmatig bezocht te worden, dus laat niets je tegenhouden om dit prachtige fantastische land te gaan opzoeken om zodoende uit te vinden wat Zuid Afrika inhoudt.

De bijnaam: de “Regenboognatie”. is ook ontstaan door de mix van talen, culturen en de diversiteit van mensen van verschillende etnische afkomst die hier gebroederlijk naast elkaar leven. Er leven naar schatting 44 miljoen mensen, waarvan 5 miljoen blank is. De overgrote meerderheid van de bevolking is ‘zwart’ en bestaat uit verschillende inheemse volkeren, ieder met hun eigen taal. De grootste inheemse groepen zijn de Zulu’s en de Xhosa. Ndebele, Noord Sotho, Zuid Sotho, Swazi, Tsonga, Tswana en Venda zijn talen die door meer dan één miljoen mensen wordt gesproken. De San (Bosjesmannen) en de Khoi-Khoi zijn in de minderheid.

Ook een land van trekkers en een bewogen geschiedenis vol vallen en opstaan en moeilijkheden om met elkaar te kunnen leven. Een land waar hemel en hel elkaar de hand gaven en men regelmatig van de hemel in de hel kon belanden, maar waar steeds de zon in alle pracht weer op kwam. Maar ook waar men heel veel onrecht en rassendiscriminatie kon en nog steeds kan vinden, en waar sommige mensen gevangenen worden van het systeem.

Een land van een bewogen geschiedenis, waar men nu zoals destijds in de Soviet-Unie bepaalde namen en de Afrikaanse taal uit de geschiedenis wil wissen.

Daarom even een kijkje op dit ophefmakend nieuwsbericht, dat wel al eens eerder de kop opstak maar toen als ongeloofwaardig werd weggewimpeld. Maar nu blijkt het toch menens te zijn en zo ernstig dat de Noorderlingen van de aardbol zullen moeten ingrijpen.

Lees dan ook vervolgens:

 1. Voorsmaakje of apetytje
 2. Verschillen tussen het Afrikaans en Nederlands
 3. ANC-regering wil alle spore van Afrikaans uit die landskap skrap
 4. Geschiedenis van de Afrikaanse Taal
 5. Ongewenst
 6. Verantwoordelijkheid
 7. Taalrechten
 8. Constitutionele rechten
 9. Opdracht

+

Vervolg: Afrikaanse Woorden tegenover Nederlands

+++

Simola Golf
 • Support for Afrikaner plight from Dutch Minister Rosenthal, and MPs (nolstuijt.wordpress.com)
  De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Rosenthal heeft donderdagavond een motie die opkomt voor de Afrikaners ‘omhelst’. Hiermee is de weg vrij dat deze motie dinsdag wordt aangenomen in het Nederlandse parlement, de Tweede Kamer.De motie van de SGP is ingediend bij het debat inzake de begroting Buitenlandse Zaken. SGP’er Kees van der Staaij wijst in zijn motie op het geweld tegen Afrikaners en de persvrijheid die onder druk staat in Zuid-Afrika.
 • Euro-MP slams ANC over disastrous governance (nolstuijt.wordpress.com)
  Alles moet daar verbeterd: strijd tegen de enorme werkloosheid en uitzichtloosheid onder jongeren, strijd tegen de vreselijke criminaliteit die de spuigaten uitloopt, opsporen en berechten van zwarte radicalen die de Boeren vermoorden op hun eigen land (“de Plaasmoorde“). Strijd voor behoud van de Afrikaner taal. Strijd tegen de achterstelling van de eigen bevolking door het ANC, omdat opnieuw gediscrimineerd wordt op grond van huidskleur. De PVV is dus warm voorstander van ‘klimaatverandering’ in Zuid-Afrika.
 • Afrikaners ordered into deliberate starvation by ANC-regime (nolstuijt.wordpress.com)
  De Wet noem arm Afrikaners “die stiefkinders” van die SA samelewing wat deur die ANC regering die rug toegekeer is en  wie se alle hoop op staatshulp geignoreer word — asof die mense nie bestaan nie.
  Bowendien het sy ondersoek ook aangetoon dat hoewel baie grondeienaars dit self nie breed het nie en baie wel probeer help, is daar ook talle sogenaamde “weldoeners” wat hierdie slagoffers net verder uitbuit en dat hawelose interne vlugtelinge soms ten duurste vir ‘n blyplekkie betaal – dikwels onder nie mees onhigieniese en haglike omstandighede denkbaar. Hulle is te vreesbevange om hieroor te praat, uit vrees dat die “grondbaronne” hulle sal uitgooi en hulle op straat sal sit.
 • Philip Claeys (VB) vraagt Europees parlement aandacht voor moordpartijen tegen boeren met ‘plaasmoorde’ in Zuid-Afrika (europeesnieuws.eu)
  Sinds de bevolking van Zuid-Afrika het apartheidssysteem heeft afgeschaft is de aandacht van de internationale media weggeëbt, maar de situatie voor het Afrikanervolk, ook bekend als de ‘boeren’, is er sindsdien alleen maar op achteruit gegaan.Enkele foto's plaasmoordeSinds 1994 werden meer dan 3.000 blanke boeren vermoord in Zuid-Afrika, vaak in gruwelijke omstandigheden. Groepjes zwarte overvallers rijden naar afgelegen boerderijen en vermoorden mannen, vrouwen, bejaarden en kinderen; het fenomeen staat bekend als ‘plaasmoorde’. Ook de vele aanvallen op boerderijen zonder dodelijk gevolg zorgen voor een klimaat van angst.De situatie is zo zorgwekkend dat de in Washington gevestigde NGO Genocide Watch in september 2011 de status van Zuid-Afrika verhoogde van fase 5 (polarisatie) naar fase 6 (voorbereiding).
  +
  De parlementsleden benadrukken hun bekommernis over het geweld in Zuid-Afrika, ongeacht de etnische afkomst van de slachtoffers; wijzen echter op het systematische karakter van de aanvallen tegen blanke boeren; en verzoeken de Hoog Vertegenwoordiger voor het Buitenlands Beleid de bezorgdheid van het Europees Parlement over te maken aan de regering van Zuid-Afrika, en aan te dringen op maatregelen die de veiligheid bevorderen.
 • Vals en Ware Identiteit van die Boerevolk(boereseparatiste.com)Tydens die twee en ‘n half jaar lange “Anglo/Boere – oorlog” (of ander benaming), veg die Afrikaners, dit wil sê, ook al die Kapenaars (Cape-Dutch {Afrikaners}), saam met die Transvaler en Vrystater(Boere), teen die Britte, om te keer dat die Republieke van Transvaal en die Vrystaat se Afrikaner vryheid, deur Brit tot niet gemaak word?
 • ANC-regime wants to wipe every presence of Afrikaans from the SA map #2 Not wanted and Responsibility (marcusampe.wordpress.com)
 • 100 years old ANC having to face a new challenge of free people (marcusampe.wordpress.com)
 • Apartheid or Apartness #4 Hangover of Church (marcusampe.wordpress.com)

Update 2012 Januari 26:

Afrikanerstaat binnen de RSA-eenheidsstaat

Aanhoudend Geweld en Corruptheid in Zuid-Afrika

Apartheid or Apartness #6 Anno 2012

Apartheid of rassenverschil systeem #6 Anno 2012

Apartheid of rassenverschil systeem #5 Staatsopdrachten en Spiralen van Geweld tegenover Spiralen van Vrede

Apartheid or Apartness #5 Spiral of violence and destruction or of reconciliation and peace

Apartheid of rassenverschil systeem #4 Kater voor de kerk

About Marcus Ampe

Retired dancer, choreographer, choreologist Founder of the Dance impresario office and archive: Danscontact-Dansarchief plus the Association for Bible scholars, the Lifestyle magazines "Stepping Toes" and "From Guestwriters" and creator of the site "Messiah for all". - Gepensioneerd danser, choreograaf, choreoloog. Stichter van Danscontact-Dansarchief plus van de Vereniging voor Bijbelvorsers, de Lifestyle magazines "Stepping Toes" en "From Guestwriters" en maker van de site "Messiah for all".
This entry was posted in Cultuur, Nieuws en politiek and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to ANC Wil Afrikaans wissen #1 Land van dromen

 1. Pingback: ANC Wil Afrikaans wissen #2 Afrikaanse Woorden tegenover Nederlands | Marcus' s Space

 2. Pingback: ANC Wil Afrikaans wissen #3 Geschiedenis Afrikaanse Taal | Marcus' s Space

 3. Pingback: Afrikanerstaat binnen de RSA-eenheidsstaat | Marcus' s Space

Feel free to react - Voel vrij om te reageren

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.