Grunberg is Nodeloos Ongerust

Het zijn geen “Blauwe maandagen” die ons de verschrikkelijke dinsdag bracht. Velen willen alsmaar doen geloven dat het steeds om religie gat bij aanslagen, ook al kan bewezen worden dat de meeste terreurdaden politiek getint zijn of met wraak te maken hebben.

Iedereen in België kan zo maar kamers huren of huizen kopen, of hij nu zus of zo politiek of religieus gezind is. Dat men in eender welk huis bommen kan bouwen is genoeg bewezen ook al met het per ongeluk afgaan in eigen huis, zoals de bomontploffing enkele jaren geleden in Sint-Agatha-Berchem … wat een gat was dat in dat appartementen complex.

Omdat één of twee plekken getroffen worden door iets afgrijselijks moeten wij nog niet gaan denken dat heel dat land nodeloos in gevaar is.

Onze samenleving is nog sterk genoeg, bewijze de meerdere solidariteit acties, ook al mochten de burgers toch nog meer hun stem laten horen.

Of nu België of Nederland goed georganiseerd is en wie van de twee de prijs mag binnen halen voor de geordendheid en meest veilige behandeling van al de vluchtelingen en vreemdelingen problemen zal de toekomst nog moeten uitmaken.

Vast staat wel dat een van de grote fouten die België in het jonge verleden heeft gedaan het pamperen was van de Noord Afrikaanse en Turkse inwijkelingen. Het voorzien van Arabische lessen en het onvoldoende eisen dat zij de Nederlandse, Franse en Duitse taal goed kenden, heeft gemaakt dat zij in hun getto zich bleven gedragen als in de thuishaven van hun ouders of voorouders.

Hopelijk zal er nu wat meer werk gemaakt worden om aan de bron, in de scholen, er aan te werken dat iedereen de andere culturen goed leert kennen.

**

Ter herinnering

Wilders en de terroristen zijn stiekeme kameraden, bondgenoten met hetzelfde doel, namelijk het einde van de open en vrije samenleving”.

Schrijft Arnon Grunberg in zijn Voetnoot en krijgt zoals verwacht vele handen op elkaar.

Grunbergs waarheid = in het verlengde van grote gelijk > naakte cijfers

in de Volkskrant toont historicus en terrorisme-expert Jacob Pekelder > aantal aanslagen sinds 1970 alleen maar afneemt

meeste doden vallen nog altijd thuis.

Brussel sinds Parijs in centrum terroristenfenomeen

Belgiё = bestuurlijke chaos

veel jongeren gevoelig voor jihadisme

+

Voorgaande: Het Raadsel, Salah Abdeslam

sjonkritmeesterjournalist

“Wilders en de terroristen zijn stiekeme kameraden, bondgenoten met hetzelfde doel, namelijk het einde van de open en vrije samenleving”. Schrijft Arnon Grunberg in zijn Voetnoot en krijgt zoals verwacht vele handen op elkaar. Want is er ook maar iets tegenin te brengen?

Grunbergs waarheid ligt in elk geval in het verlengde van het grote gelijk waarmee de experts op de naakte cijfers wijzen. Ook in de Volkskrant toont de historicus en terrorisme-expert Jacob Pekelder aan dat het aantal aanslagen sinds 1970 alleen maar afneemt. Leg dat naast het gegeven dat de kans op een verkeersongeluk vele malen groter is dan in de metro tegen een bom op te lopen. En de meeste doden vallen nog altijd thuis.

Ik weet het. Ik weet het. Zoals ik ook weet dat Brussel sinds Parijs in het centrum van het terroristenfenomeen staat. Dat Belgiё een bestuurlijke chaos is en er naar verhouding veel…

View original post 82 more words

About Guestspeaker

A joint effort of several authors who do find that nobody can keep standing at the side and that “Everyone" must care about what is going on in today’s world. We are a bunch of people who do not mind that somebody has a totally different idea but is willing to share the ideas with others and to be Active and willing to let others understand how "today’s decisions will influence the future”. Therefore we would love to see many others to "Act today".
This entry was posted in Gedachten van anderen, Nieuws en politiek, Onderwijs en Opvoeding, Wereld om ons heen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Grunberg is Nodeloos Ongerust

  1. Pingback: Hoe te reageren op aanslagen in Brussel | From guestwriters

  2. Pingback: Terrorist attacks in brussels | Marcus Ampe's Space

  3. Pingback: La pensée au peuple Belge… | Marcus Ampe's Space

  4. Pingback: Social media, sympathy & shocks | Marcus Ampe's Space

  5. Pingback: Belgian Muslims Refusing to Aid Police in Finding Terrorists | Marcus Ampe's Space

  6. Pingback: Opgepast voor oproepers tot wraak | Belgian Biblestudents - Belgische Bijbelstudenten

Feel free to react - Voel vrij om te reageren

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.