Een worstelaar met alles rondom heen
Als kleine pagadder was ik niet enkel een druk persoon, maar had ik naast mijn sterke wil ook een doorgedreven drang om liefst zo veel mogelijk te weten. Over alles en nog wat had ik vragen en de dingen die ik kon waarnemen en moest geloven, nam ik niet altijd zo maar aan.
Tegenwoordig hebben ze allemaal medische termen om mijn karaktertrekken te beschrijven en zou ik met enkel stickers op mijn voorhoofd de wereld mogen intrekken en schuin bekeken worden. Nog steeds in die lades liggend wil ik mijn hoofd buiten de muren steken en mijn tong mijn ijverige lippen laten nat maken.
Jongere jaren
In ieder geval kwam ik geen aandacht te kort. Betreft het hyperkinetische was ik een waterval die niet stil te krijgen was. Bewegingsarmoede was een woord dat niet in mijn woordenboek paste. Ook in mijn denken paste rigiditeit helemaal niet.
De liefde voor beweging bracht mij tot wat mij tot een prachtige loopbaan zou brengen een en al vol beweging. Als danser en choreograaf mocht ik vele jaren aan mijn trekken komen. Het analyserende en/of observerende bleef mij ook getrouw en was mede een van de sleutels die ik als choreoloog gebruikte.
Terwijl mijn loopbaan als danser verder werd uitgerold bleef ik geboeid door het mysterieuze en religieuze gebeuren. Het Godswezen spak mij al van jongsaf aan. Met de jaren bleef ik mij verdiepen in de Heilige Schrift. In een Rooms Katholiek gezin opgevoed lag het in de lijn dat de jongens ook als misdienaar zouden optreden. zo doende kon ik de misvieringen van dichtbij mee maken en regelmatig met priesters in discussie gaan over God en gebod.
Wat mij het meest stoorde in die vele diensten en processies waren de handelingen die eerder heidense gebruiken leken dan handelingen die voor God aanvaardbaar zouden zijn.
Tiener en apenjaren
Ouder worden kwamen er nog meer vragen op tafel te liggen en begon ik ook meer naar de mensen om mij heen te kijken, alsook hoe volwassenen de wereld trachten te beheersen. Hierbij stoorde het mij enorm dat de meerderheid van de mensen geen voeling hadden met de natuur en deze zelfs geweld aan deden. Hiertoe ging ik mij dan ook verzetten en sloot mij aan bij de Kabouters, een groenbeweging vooraleer er sprake was van de Groenen.
Zoals bij elke jongeling in de apenjaren, konden mijn ouders moeilijkheden ondervinden om mij in het gareel te houden. Betreft het godsdienstige ging ik helemaal de andere toer op dan diegene die zij voor ogen hadden voor hun kinderen.
Voor mij werd het heel duidelijk dat de Katholieke Kerk niet de God van de Bijbel loofde, maar met haar Drievuldigheid een heidens en menselijk dogma in plaats van een Bijbels dogma opvolgde. Ik kon niet begrijpen hoe mensen de woorden van de Bijbel zo verdraaiden om in hun eigen kraam te passen, waardoor die leerstellingen van hen ook heel verwarrend over kwamen.
Na heel wat soorten kerken bezocht te hebben en hun leer met de Bijbel vergeleken te hebben, kwam ik terecht bij niet-trinitarische gemeenschappen, zoals de Getuigen van Jehovah en de Kerk van God, alsook de kerkgemeenschap waar er gedanst en gezongen werd, wat mij volledig aansprak. Daar bij de niet-trinitarische Baptisten vond ik echt mijn ding.
Tijd van modernisering
Met de jaren zag men na de Gouden Jaren of 1960s, heel wat nieuwigheden op de markt komen. De consument werd met allerlei middeltjes verleid. en hoe verder de tijd naar de 21ste eeuw toesnelde hoe meer technische snufjes de ogen van de consument kwamen strelen.
Toch viel er in die tijd waar wij van overvloed konden genieten toch dingen op waar men niet stil kon over blijven. Zo moesten de stemmen in 1968 wel gehoord worden en kwam het er op aan dat men voor een rechtvaardiger leven op kwam.
De persoonlijke computer
In 1993 kon de persoonlijke computer mij ook verleiden.
In 1995 leek mijn wereld open te gaan met de aanschaf van een Windows 1995 desktop computer. The Microsoft Network werd gelanceerd op 24 augustus 1995, samen met Windows 95 als internetprovider en online diensten. Ook al was “In-logging” voor het internet een duur en traag systeem door het in bellen via de vaste telefoonlijn, wenste ik daar toch ook gebruik van te maken. Van een modem waarmee de informatiesignalen geschikt worden gemaakt worden om over een verbinding te worden getransporteerd, was toen nog geen sprake. Voor het invullen van formulieren en evaluaties van de leerlingen voor de scholen en de overheid regelde de overheid, een paar jaar later, een goedkoper systeem “full adsl” dat ook voorzag in een systeem dat om de zoveel uur het ip-adres veranderde (voor de veiligheid – tegen hackers) en de digitale informatie over een analoge telefoonlijn, of een andere (lange) kabelverbinding, en later zelfs draadloos verstuurde.
Op het net verschenen toen allerlei praatgroepen waarbij men gretig gebruik maakte van de door Microsoft Networks aangeboden MSN–Groepen. Bij die groepen vond ik al snel uitwisselingsplatformen betreft religieuze zaken. Zelf begon ik daar dan ook regelmatig op zaken te reageren en zelf artikelen aan te bieden. Naast de MSN sites kwamen al vlug de Yahoo sites en praatgroepen.
In de internet industrie ging alles rollen als een rollercoaster. Na enige jaren werden de “messenger” e-mailadressen omgevormd tot “hotmail” en begon Microsoft de praatgroepen af te stoten. Ik zelf had twee MSN groepen gevormd en stapte op aanraden van Microsoft over naar de door hun voorgestelde service van Multiply. Dat systeem was duidelijk beter dan de MSN groepen. Fijn was ook dat er nu categorieën en labels of tags konden gebruikt worden zodat lezers bijbehorende artikelen en/of onderwerpen makkelijker (terug) konden vinden.
Zodra het internet meer toegankelijk werd voor het grote publiek volgden snel aardverschuivingen en nam de ene firma de andere over, met alle gevolgen van dien.
Begin 21ste eeuw
Op 10 april 2004 ben ik begonnen met de Bijbelonderzoekers Groep in de MSN Groups, om daar een jaar later een zusterblog aan toe te voegen. In 2005 op 2 april begonnen met de Christadelphian Groep in de MSN Groepen.
In 2009-2010 voorzag ik voor mijn ecclesia een Google-sites website, die ik in het vorige academiejaar heb moeten overzetten naar de nieuwe Google-sites (die per taal in vier sites werden opgesplitst). Zo ontstond dan ook een Nederlandstalige Christadelphian Google site, Broeders in Christus, die u vast en zeker ook eens moet gaan bekijken.
Blogsystemen
Er kwamen heel wat kapers op de kust, die maakten dat ik die blogsystemen ook wel eens wenste uit te testen. Mijn zoektocht naar andere manieren om te bloggen bracht me uiteindelijk ook bij WordPress, in 2010, waar ik een betere respons leek te krijgen, dan bij enig ander blogsysteem.
Normaal gesproken dacht ik enkele artikelen van een van mijn Multiply-sites te selecteren en over te zetten naar een ander goed systeem. Ik plaatste het om die reden op Blogspot van Blogger ter afwachting alle artikelen te classificeren. Maar ondertussen waren dat er wel wat te veel geworden om alles geschikt te krijgen. Vrijdag 26 oktober 2012 riep ik mensen welkom bij Christadelphian World, die een eigen leven was gaan leiden en een paar jaar later (in 2014) de naam veranderd kreeg in “Onze Wereld”.
Tijdens de Coronacrisis, leek 2020-2021 een overgangsjaar te worden voor verschillende bedrijven in de bloggerwereld. Er was Google die hun nieuwe sites opdrong en er voor zorgde dat de oude sites die veel te veel of te lange artikelen bevatten niet automatisch konden overgeheveld worden. Dit heeft mij voor enkele maanden zeer veel zenuwlopend werk bezorgd, in een race tegen de klok. Doordat ik niet alleen was met grote websites en meerderen de voorop gestelde einddatum niet konden bereiken, heeft Google gelukkig deze verzet, zo kon ik ook tijdig mijn vroegere artikelen herwerken, aanvullen en meerdere nieuwe sites voorzien.
Blogger kwam hun systeem veranderen en WordPress vond het niet beter om hun vreselijke (afschuwelijke, onpraktische) blokbewerkingssysteem (Gutenberg block editor) niet enkel te introduceren maar bijna op te dringen.
Overschakeling van Blogspot of de Bloggersite naar WordPress
Tijdens de coronapandemie kregen meerdere sites van mij een verhoogd aantal bezoekers. Maar het bleek ook dat de Blog “Our World” enorm traag downloadde. Het duurde bij wijze van spreken uren voor een artikel of een tag reeks geladen werd, zowel in Firefox, Google Chrome als in Edge (en andere verkenners).
Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook toch graag zou zien dat datgene wat ik neerpen onder de ogen tercht komt van bereidwillige lezers. Het is niet zo leuk als je als schrijver een artikel schrijft dat maar één lezer bereikt, in plaats van enkele tientallen, honderd of meer.
Graag willen wij zien dat ons werk nut heeft en nog beter als het ook iets kan opleveren. Elke blogger zal denkelijk toch graag hebben dat zijn of haar werk een publiek bereikt van meer dan één persoon.
Door dat de bloggersite “Our world” of “Onze Wereld” heel erg traag op gang kwam, ging ik op zoek naar mogelijke oplossingen om de bloggersite weer goed te laten werken. Ik heb allerlei adviezen geprobeerd, maar het mocht niet baten. Bij het aanklikken van artikelen op de tag-woorden duurde het erg lang voordat de lijst met artikelen tevoorschijn kwam. Op die manier zouden lezers niet blijven wachten tot het artikel leesbaar was, ik zou veel lezers verliezen. Ook probeerde ik het aantal te vertonen artikelen te reduceren tot 5, maar ook dat bracht niet de gewenste versnelling. Daarom heb ik, na geen bevredigende oplossing te hebben gevonden, uiteindelijk besloten om de in Blogger gemaakte berichten over te zetten naar een nieuwe site in WordPress.
Op die manier werd “Some view on the world” “geboren”.
Nog niet uitgepraat
Vast en zeker ben ik nog niet uit gepraat. Op deze eigen ruimte breng ik meestal (vanuit mijn eigen persoonlijk standpunt) diep gaande artikelen of praat ik meer over wereldse zaken dan religieuze zaken. De religieuze materie houd ik het liefst gescheiden. Zo breng ik het nieuws en bezinningsartikelen op mijn ecclesia site en op de Broeders in Christus WordPress site.
Op die twee sites worden de teksten altijd uit mijn Christadelphian visie genoteerd.
Meer algemeen nieuws rond de geestelijke houding van de mens en hoe verschillende religieuze gemeenschapen die dingen willen benaderen, laat ik dan ook het liefst beschreven in de blog “Our world” of sinds heden in de overgebrachte site, met een nieuwe start op WordPress met als titel “Enige kijk op de wereld” of “Some view on the world”.
Oorspronkelijk wilde ik dat de overdracht vandaag 1 oktober 2021 online zou gebeuren. Maar door iets verkeerd te doen is de site gisteren op 30 september al gepubliceerd.
Ik hoop van ganser harte dat de moeite van het overzetten en opnieuw inrichten nuttig zal blijken te zijn, en tegelijkertijd dat ik zo ook enkele andere lezers ertoe zal kunnen brengen de eerder gepubliceerde artikelen en ook nieuwe artikelen te komen lezen.
Met dit schrijven, nodig ik u ook uit om die nieuwe site te komen bezoeken en te komen lezen: “Enige kijk op de wereld” = Some view on the world.
+
Aansluitend
- Nemen van Risico door de maatschappij
- Occuppy Acties en Sociaal Engagement
- God is een verhaal #2 Voorgangers niet gediend met een Enige God
- Ongelovige Thomassen, Jezus en zijn God
- Materialisme, “would be” leven en aspiraties #5
- Kijkend naar een tijdperk van internationale “jeugdcultuur”
- Op straat voor waardigheid #3 de Rest van de Familie
- Metafoor over een generatie
- Niet te lastig op of voor millenials
- Januari 2009: Laatste dagen voor MSN groepen
- 2009 Platform van de Broeders in Christus op Multiply
- 2010: Veranderingen bij Microsoft Network Spaces
- 2010 Overstap van MSN Spaces naar WordPress.com
- 2014: Nieuwe naam een feit
- Broeders in Christus 2016 jaaroverzicht
- 2019-2020-2021 Twee seizoenen vol veranderingen #1
- 2020 Augustus: Indien Blogger haar oude vorm niet behoud
- Ecclesia website in een nieuw kleedje
- From MSN Groups and MSN Spaces via Multiply to Blogspot now transferring to WordPress
- A trillion words
- 20 years at the personal computer
- Classification of postings
- 2010: Change of the Microsoft Network Spaces
- 2020 August: In case Blogger goes further with her new interface
- 2021 September: Our World on Blogger coming to its end
+++
Related
- Zal ik met een dagboek beginnen?
- De 10 essentials bij het schrijven van een geweldig persbericht
- Leven zonder schrijftechnieken
- Schrijven zonder realiteitsbesef
- Een gebrek aan woorden
- Val-angst
- schrijfsels op de plank
- Alles wat u altijd al wilde weten over de distributie van persberichten
- Aandacht geven aan het milieu in je persberichte
- Hoe Identificeer Je Trends Voor Persberichten?
- Een wereld aan boeken
- Lezen en schrijven in het Nederlands
- De Kunst van het Achterover Hangen {Dutch}.
- Als ideeën ontsnappen
- Over alles opschrijven
- Rijntje, het monster van Roffa
- Urgentie
- Doorlopen mensen
- Facebook conducted ‘extensive research’ into how to appeal to kids under 13
- the most social of media
- One Year Blogging Anniversary! Celebrating My First Year as a Professional Blogger
- The Caffeine. The Heartache. The Struggle. The Writers Journey.
- Journaling: The Ultimate Nonfiction Book
- I Will Write Again
- What If You Have Only One Reader?
- Blogtober is Here!
- Intro to Blogtober 2021
- October Contest!!!
- Five Tips for Writers from a Writer
- Become A Real Influencer