De cultuur van zelfbediening

Vervolg van: Grote graaiers hun pensioenvoorziening

Zonder te blozen spraken eerst de politici tegen dat zij zelf een riante pensioenvoorziening hadden uitgewerkt.

Dat de leden van de VZW Pensioenen van de Volksvertegenwoordigers in 2013 zelf beslisten om het reglement voor de pensioenen aan te passen zodat Kamerleden verschillende pensioenen konden cumuleren tot 20% boven het plafond-Wijninckx getuigt opnieuw van een cultuur van zelfbediening die er onder de Belgische politici heerst.

Terwijl werknemers en zelfstandigen hun pensioen achteruit zien gaan, hebben de parlementsleden zichzelf een bonus toegekend waardoor ze 1.500 euro boven het wettelijke maximum van 7.813 euro bruto zitten. Zonder enige schaamte lieten zij zichzelf een hoger pensioen uitbetalen dan dat zij anderen toelieten te verkrijgen.

Nu er aan de alarmklok is getrokken kunnen wij slechts hopen dat die twee maten en twee gewichten zullen gaan stoppen. De regeringsleiders kunnen de vraag van de PvdA nu niet negeren. Zij vragen dat de pensioenen van de parlementsleden door de federale pensioendienst worden uitbetaald en gecontroleerd. Ditmaal nu

“Zonder allerlei extra’s en speciale bonussen.”

Het wordt hoogtijd dat de huidige pensioenprivileges en de uittredingsvergoedingen eindelijk op de schop gaan.

Indien zij zulke hoge pensioenen een noodzaak vinden om degelijk te leven, zullen zij degelijke stappen moeten ondernemen om de gewone burger meer te laten verdienen en ook een betere pensioenvoorziening te bezorgen.

Ook de zelfstandige ondernemers mogen zeker niet over het hoofd gezien worden. Ook zij zorgen er voor dat de economie in dit land draait. En al mogen zij misschien geen grote werkgevers zijn, verschaffen zij toch in vele gevallen werk aan anderen, die een maandelijks inkomen hard nodig hebben. Die ondernemers en arbeiders moeten ook in de mogelijkheid gelaten worden op verscheidene manieren hun boterham te verdienen. Zoals de hoge heren, parlementariërs, directieleden mogen cumuleren moeten de andere burgers van dit land ook de vrijheid krijgen om verscheiden jobs samen te laten vallen om zo hun inkomen en hun pensioen te verhogen.

About Marcus Ampe

Retired dancer, choreographer, choreologist Founder of the Dance impresario office and archive: Danscontact-Dansarchief plus the Association for Bible scholars, the Lifestyle magazines "Stepping Toes" and "From Guestwriters" and creator of the site "Messiah for all". - Gepensioneerd danser, choreograaf, choreoloog. Stichter van Danscontact-Dansarchief plus van de Vereniging voor Bijbelvorsers, de Lifestyle magazines "Stepping Toes" en "From Guestwriters" en maker van de site "Messiah for all".
This entry was posted in Economie, Nieuws en politiek, Welzijn en Gezondheid, Wereld om ons heen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to De cultuur van zelfbediening

  1. Martine Heroes says:

    Goed 👍🏻 Marcus

    Like

  2. Pingback: Verzwegen pensioenregelingen – Some View on the World

  3. Pingback: Wanneer persoonlijke opvattingen gesnoerd worden en het rechts gedachtegoed groeit – Worldviewer

  4. Pingback: Beschikbaarheid van mensen zonder en met werk – Some View on the World

Feel free to react - Voel vrij om te reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.