Waarom na de Brexit een Nexit goed zou zijn voor Nederland

Software developer en entrepreneur uit Nederland met geboren in Thailand uit ouders van Cambodjaanse origine (Kampot) die schrijft over Filosofie, Economie en Politiek geeft zijn idee weer over de invoering van de Euro en de gevolgen van het misbruik er van door landen als Portugal, Italië, Ierland, Griekenland, Spanje en Frankrijk.

Voor hem is de EU is een zinkend schip geworden en het lijkt het hem beter dat Nederland eruit stapt, mits hij niet ziet hoe Europa zich veilig kan manoeuvreren door de financiële crisis die momenteel op losbarsten staat omdat er weer banken zijn die op omvallen staan en dit ook vooral na de Brexit die misschien voor velen een voorbeeld kan zijn om ook die weg van groot Brittannië op te gaan.

Heden weten wij nog niet hoe de Europese Unie uit deze impasse zal geraken en hoe er met Groot-Brittannië zal omgegaan worden. De gastauteur verwacht dat de Brexit goede economische mogelijkheden zal bieden voor Groot-Brittannië mits ze vrijhandelsverdragen kunnen sluiten met de EU en alle andere landen buiten de EU.

Lidstaten van de Europese Economische en Monetaire Unie

Hij is er zich wel bewust van dat een Nederlandse Exit, ofwel Nexit, wel meer gevolgen zal hebben dan een Brexit, omdat Nederland ook deelneemt aan de Europese Monetaire Unie en dit volgens hem zou kunnen leiden tot het einde van de Euro. Alhoewel wij denken dat dat niet zo een vaart zal lopen.

Ook om te herinneren:

De socialistische visie voor Europa is een ideaal van de politieke klasse, bureaucraten, ‘interest groups’ en de gesubsidieerde sectoren die een machtige centrale staat willen voor zelfverrijking.

Voor een vrijhandelszone heb je geen supranationale instituten nodig, behalve het Europese gerechtshof dat de vier vrijheden zou waarborgen. De EU is door de sterke machtscentralisatie zo ver verwijderd geraakt van de klassiek liberale visie van politieke en economische concurrentie dat het niet meer loont om deel te nemen. Het is vervallen tot een kwaadaardig kartel dat al hun deelnemende landen kan opleggen met wie en hoe ze moeten handelen.

Een verstandig Nederland stapt uit de EU en de EMU zodat ze haar eigen politieke soevereiniteit kan behouden en zelf kan beslissen hoe ze haar handel vorm kan geven.

Pulchrum Est Paucorum Hominum

Afgelopen vrijdag heeft het Britse volk gestemd om uit de Europese Unie te treden met 51.9% vóór de uittreding en 48.1% tegen. De details van de uitslag kun je vinden op BBC’s EU referendum pagina. Hoewel het nog onduidelijk is wat de relatie tussen Groot-Brittanië en de EU gaat worden, verwacht ik dat de Brexit goede economische mogelijkheden zal bieden voor Groot-Brittanië mits ze vrijhandelsverdragen kunnen sluiten met de EU en alle andere landen buiten de EU.

Een Nederlandse Exit, ofwel Nexit, zal wel meer gevolgen hebben dan een Brexit, omdat Nederland ook deelneemt aan de Europese Monetaire Unie en dit zou kunnen leiden tot het einde van de Euro. Een analyse van de EU is een politieke analyse en omdat politiek altijd gepaard gaat met macht moet deze analyse dan logischerwijs ook een analyse omvatten van machtsstrijden en concurrerende visies. Elk land heeft andere belangen bij de EU net…

View original post 2,833 more words

About Guestspeaker

A joint effort of several authors who do find that nobody can keep standing at the side and that “Everyone" must care about what is going on in today’s world. We are a bunch of people who do not mind that somebody has a totally different idea but is willing to share the ideas with others and to be Active and willing to let others understand how "today’s decisions will influence the future”. Therefore we would love to see many others to "Act today".
This entry was posted in Economie, Geschiedenis, Nieuws en politiek, Thoughts of others, Waarschuwingen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Feel free to react - Voel vrij om te reageren

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.