Islamitische terreur doet hulp aan Palestijnen verminderen

Door de aanhoudende berichten van Islamitische terreuraanvallen zijn in West Europa steeds minder mensen geïnteresseerd om nog de Palestijnse zaak te steunen. Sommigen gaan zelfs zo ver om nog meer achter de daden van de extreem rechtse bewegingen te staan. De constante dreiging die mensen aanvoelen door de negatieve berichtgeving over islamitische groeperingen, neemt meer en meer sympathie voor moslimlanden en burgerslachtoffers in moslimlanden, door oorlogen maar ook door natuurrampen, weg.

IS en de Iraanse nucleaire bedreiging zorgen er op hun beurt ook voor dat belangrijke Arabische staten de Palestijnen niet meer als een topprioriteit beschouwen, waardoor zij het niet meer zo belangrijk vinden om met steun over de brug te komen.

Meerdere Islamieten en Joden wordt in West-Europa en in Noord Amerika het leven zuur gemaakt, wat sommige Joden er zelf toe brengt om hun ‘veilige haven’ te verlaten en naar Israël te trekken, waar zij dan als jongere liever nog in het leger gaan dan hier de vernederingen te moeten ondergaan.

Vorige week onthulde een nieuwsreportage van Channel 2 dat de schenkingen van de Arabische wereld aan de Palestijnse Autoriteit in de laatste vier jaar zijn gehalveerd. Amper een kwart van het totale budget van de Palestijnse Autoriteit, dat ongeveer 3,7 miljard dollar bedraagt, kwam van zijn Arabische buren. Het leeuwendeel kwam van de EU, de VS en Canada.

De bewoners van de Gazastrook voelen deze vermindering het hardst. De president van de Palestijnse Autoriteit, Machmoud Abbas, geeft nauwelijks meer regeringssteun aan Gaza, dat sinds 2007 onder de directe controle staat van zijn rivalen van Hamas.

+

Lees ook:

Aangroei in Israël van immigranten uit America

+++

About Marcus Ampe

Retired dancer, choreographer, choreologist Founder of the Dance impresario office and archive: Danscontact-Dansarchief plus the Association for Bible scholars, the Lifestyle magazines "Stepping Toes" and "From Guestwriters" and creator of the site "Messiah for all". - Gepensioneerd danser, choreograaf, choreoloog. Stichter van Danscontact-Dansarchief plus van de Vereniging voor Bijbelvorsers, de Lifestyle magazines "Stepping Toes" en "From Guestwriters" en maker van de site "Messiah for all".
This entry was posted in Nieuws en politiek, Wereld om ons heen and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Islamitische terreur doet hulp aan Palestijnen verminderen

  1. Pingback: Jeruzalem en Joodse en Christenen hun angst voor uitsluiting – Jeshuaisten / Jeshuaists

  2. Pingback: Gemelde antisemitische voorvallen neemt toe | Marcus Ampe's Space

  3. Pingback: Wanneer Joden uitschelden een routine werd | From guestwriters

  4. Pingback: Uit de Oude Doos: Israël versus Hamas | Stepping Toes

Feel free to react - Voel vrij om te reageren

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.