Wat heeft zovelen ertoe gebracht naar Duitsland te willen emigreren

De voorafgaande maanden hebben wij heel wat vluchtelingen letterlijk naar Europa zien toestromen. Vreemd genoeg hadden zeer velen een zeer grote overtuiging dat zij naar Duitsland moesten trekken omdat daar al het ware geluk zou zijn.
Hierbij kan men de vraag stellen van waar zij die doordringende gedachte hadden gekregen.
Ik geef toe dat ik ook sterke gedachte heb om naar andere oorden te trekken, maar deze zijn dan ook opgebouwd door droombeelden en door beelden en herinneringen die ik heb van voorgaande reizen, gelezen materiaal en van documentaires en nieuwsberichten die ik in de loop der tijd mocht ter ogen krijgen.

De vraag is, in welke mate hebben de vluchtelingen van vandaag voldoende informatie gekregen en van waar om hun keuze te bepalen voor het land waar zij zouden willen gaan wonen.

1_-_1_2_-35-3c794Naast de slachtoffers van de ontberingen van burgeroorlogen kunnen wij heel veel opportunisten vinden die op de een of andere manier moeten gelokt zijn naar onze vredige oorden.

Het feit dat hier al een hele tijd geen oorlog is geweest is een grote troef van aanlokkelijkheid. Maar als je het weer en de druk op onze maatschappij bekijkt zijn dat dan weer negatieve factoren. Het mag dan wel allemaal schone schijn zijn van uiterlijk, maar als wij dieper in de huizen kijken en zien hoe vele huishoudens verscheurd zijn kan men vragen stellen of dit wel die ideale maatschappij is waar velen van dromen.

Zijn er ook een aantal algemene reden voor hun verwoede wens om zo ver van hun vaderland te ontvluchten? Rijke familieleden die al  in de Europese Unie verblijven, misschien? Of verhalen over sociale uitkeringen zodat zij in staat zullen zijn om comfortabel te leven? Immers, om een ​​dergelijke reis te maken moeten ze rijkelijk betalen voor de diensten van smokkelaars . Volgens sommige rapporten, nemen deze smokkelaars  tussen de $ 4000 en $ 10.000 om een enkele vluchteling uit Syrië of Libië naar Europa te vervoeren. Zelfs als deze persoon een rijke familie heeft in het buitenland, het ontvangen van geld via een bankoverschrijving vanuit Syrië is onmogelijk, door de sancties en economische toestand in het door oorlog verscheurde Syrië. {De vluchtelingencrisis alles vooraf gepland- Migratie als terreurmiddel}

stelt een Suriyahfighter op freesuriya.

Het Midden-Oosten staatkundig

Deze ‘vechter” poneert dat al die oorlogen gepland waren, waar ik zeker niet tegen in zal gaan, want de grootmachten hebben duidelijk heel wat plannen in hun mars waar geen enkel mens wordt ontzien. De Kracht van de Macht is een overheersende weerstander van God (een “Satan” in de woorden van de Heilige Schrift). Echter zijn er meerderen die graag de eerste plaats in de wereld veroveren en de leider van de grootste macht willen zijn. En als dezen in elkaars vaarwater komen loopt het soms wel wat anders uit en krijgen wij heikele toestanden zoals nu in het Midden Oosten.

Men kan er niet buiten dat wij in een tijdperk zijn gekomen waarbij sociale netwerken een zeer belangrijke rol gaan spelen. Enkele leiders van grote natiën hebben dat al gemerkt en maken er al gretig gebruik van. Zo kan men ook zien hoe vele vluchtelingen toch nog hun gsm bij de hand hebben en maar al te graag die sociale media als Facebook en Twitter gebruiken.

Onderzoekers hebben een zeer  interessant feit ontdekt met betrekking tot het gebruik van Social Networking sites [“Who is twitter-luring refugees to Germany?”, by Andrey Fomin, Oriental Review (Russia), Voltaire Network, 22 September 2015.].  Het is aan het licht gekomen en de vragen op Twitter voor vluchtelingen om te reizen naar Duitsland zijn vooral afkomstig uit de Verenigde Staten. Tijdens de presidentsverkiezingen van 2009 in Egypte en Tunesië, waar de rol van Social Networking sites in het mobiliseren van de bevolking was aanzienlijk. Stammend  uit de Iran tijd oefenen het een aanzuigingswerking op  andere landen en is niet voor niets geweest. {De vluchtelingencrisis alles vooraf gepland- Migratie als terreurmiddel}

Sociaalnetwerksite: Meest populaire social networking sites per land (donkerblauw) Facebook, (licht blauw) Twitter, (vlauw-grijs) VKontakte, (rood) QZone, (oranje) Odnoklassniki, (groen) Facenama, (licht grijs) geen gegevens

Sommigen die het vluchtelingen probleem aanschouwen denken dat de Europese bureaucratie zich aanbiedt om de mondiale aristocraten te dienen? Zij vermoeden dat de Europese mallemolen een goede machine is om de corrupte figuren in die contreien te helpen. Volgens hen zorgen deze Euro bureaucraten dat bureaucratische personeelsleden van de aristocratie heen-en-weer tussen deze bureaucratie en de grote financiële instellingen kunnen gaan zodat zij die ook afhankelijk zijn van dezelfde miljardairs door de mazen van het net kunnen glippen. (zie ook: The Constitution of the EU’s Dictatorship)

Van de extremistische islamisten, die herhaaldelijk hun eigen wreedheden publiceren, wordt gezegd dat ze een andere soort zijn, tegen wie Washington uiteindelijk besloten heeft om te vechten. Een groot deel van dit zou belachelijk klinken voor de gemiddelde opgeleide Arabische of Latijns-Amerikaan, maar het behaalt in het westen nog steeds een bepaalde aantrekkingskracht.

Wij moeten er echter bewust van zijn dat de grootmachten ons steeds willen manipuleren en dat niemand daar kan aan ontsnappen. Om door de mist het juiste licht te zien wordt daardoor niet eenvoudig en vergt een doortastendheid van onderzoek en van vergelijking van al de verschillende bronnen zonder enige bron bewust te willen uitsluiten.

Angela Dorothea Merkel (née Kasner, geboren 17 juli 1954) Duitse politica en voormalig onderzoeker; 1ste vrouwelijke kanselier van Duitsland sinds 2005 en de leider van de Christen-Democratische Unie (CDU) sinds 2000. - Angela Dorothea Merkel (née Kasner; born 17 July 1954) German politician and former research scientist who has been the Chancellor of Germany since 2005 and the Leader of the Christian Democratic Union (CDU) since 2000. She is the first woman to hold either office.

Angela Dorothea Merkel (née Kasner, geboren 17 juli 1954) Duitse politica en voormalig onderzoeker; 1ste vrouwelijke kanselier van Duitsland sinds 2005 en de leider van de Christen-Democratische Unie (CDU) sinds 2000. – Angela Dorothea Merkel (née Kasner; born 17 July 1954) German politician and former research scientist who has been the Chancellor of Germany since 2005 and the Leader of the Christian Democratic Union (CDU) since 2000. She is the first woman to hold either office.

Wij die hier in Europa de toevoer van vluchtelingen zien moeten er op berekend zijn dat zowel de Verenigde Staten als Rusland ons kunnen en willen gebruiken als hun speelbal in hun tweekamp. Het kan gerust zijn dat dames zoals Angela Merkel zelf een pion worden om hun hoger doel te bereiken en met een mol de Europese Unie te verzwakken. Maar al te graag duwen de twee grootmachten haar en haar trawanten in de tunnel terwijl een andere grootmacht haar invloed gebruikt om Europa onder druk te zetten om Turkije meer centen toe te stoppen en mee op te nemen in dat deel van de wereld waartoe het eigenlijk niet behoort. Turkije overziet dat het zelf in de problemen kan geraken als het niet goed genoeg voor opvang zorgt en als zij zelf de grenzen zouden gaan afsluiten.

Hierbij zijn ook nog eens de industriëlen die zoveel mogelijk profijt willen hebben zonder om te zien naar het milieu of nar de gewone man in de straat, een volgende schakel om te destabiliseren als zij kunnen ontmanteld worden. Een goed voorbeeld is de Volkswagen affaire. dit laat zien hoe vervuild het Europese nest wel is. Alsook de onwil om samen te werken naar een groter geheel en elkaars lasten mee te willen dragen, maakt dat zij die enkel maar de baten willen en geen lasten, zoals Groot-Brittannië, de slaagkansen van de unie verder ondermijnen.

De Europese burgers moeten er van overtuigd zijn dat zij wel degelijk de mogelijkheid in eigen handen hebben om samen een verenigd Europa te vormen, waarbij wij samen goed zullen kunnen leven in een multiculturele maatschappij, als wij er voor zorgen dat de leiders die verkozen worden wel degelijk respect tonen voor al de ingezetenen en strenge eisen stellen voor diegenen die deel willen uitmaken van onze gemeenschap, waarbij van eenieder, zonder uitzondering, een respect voor elkaars cultuur en geloofsovertuiging wordt geëist. Ook moeten zij beseffen dat ook al leven wij in een dichtbevolkt gebied er gerust nog mogelijkheden kunnen gecreëerd worden om meerdere mensen op toch nog een aangename wijze te huisvesten zonder al te veel druk te leggen op de natuurlijke omgeving.

Vele inwoners vergeten ook dat zij indien zij bewuster met hun stem zouden omgaan toch nog veelmeer in de pap zouden kunnen brokken dan nu, waar er helemaal geen rekening wordt gehouden met hun stem, omdat het door de politici geweten is dat de meeste mensen toch alles weerloos slikken en ondergaan wat hun overkomt.

Het wordt hoog tijd dat zij die hier wonen zelf wat meer curry eten en het vuur durven spuwen dat nodig is om onze Europese raket vooruit te stuwen.

Graag even herinneren:

Het wordt tijd dat we ons geld uitgeven aan bedrijven die een goede toekomst voor alle kinderen en kleinkinderen in de wereld nastreven.
Het wordt tijd dat we ons geld stallen bij banken die niet investeren in wapens, vervuilende technologie en milieu verwoestende landbouw.
Het wordt tijd dat we ons gaan beseffen dat de media en de politiek Ons nodig hebben in plaats van andersom. {Waar dacht je aan?}

Lees  verder ook: De vluchtelingencrisis alles vooraf gepland- Migratie als terreurmiddel

+

Voorgaand:

Geschiedvervalsing of onwil in Midden-Oosten conflict

Onderbroeken, vreemdelingen en rechtsstaat

Democratische ondergang

Nieuwkomers, nieuwelingen, immigranten, allochtonen en import

Met Argus ogen kijkend naar de EU

Juncker waarschuwt voor nieuwe oorlog in Europa

Witte, grijze en zwarte tinten voor de Lage Landen en Europa

++

Aanvullende lectuur:

 1. Maatregelen Europese Unie en haar lidstaten bestrijden slechts de symptomen van crisis
 2. Staat Europa voor vrijheid van godsdienst
 3. EU wetsvoorstel banning levensbeschouwelijke symbolen
 4. Werk maken van Godsdienstvrijheid
 5. Christendom blijft van invloed
 6. Overdracht van mening te vrijwaren
 7. Interview P-magazine // Overbevolking: hoe gaan we al die vluchtelingen opvangen?
 8. Vluchtelingen hebben onze aandacht nodig
 9. Premies en opvang voor armen
 10. Echte vooruitgang laat niemand achter
 11. Te late hulp voor Syrië uit Westen voedingsbodem voor Vechters voor een Islamitische Staat
 12. De Wederkomst en de eindtijd #2 Blik op de nabije toekomst

+++

Vindt verder ook op het net

 1. Sociaalnetwerksite
 2. Sociale media
 3. Dichtbij (2)
 4. DWDD: Woerden, Weert,…groenteman
 5. Fatsoensnormen Online
 6. Wijsheid op woensdag: vluchtelingen unerwünscht
 7. 3. Heimwee
 8. Al Djannah
 9. Gelukszoekers
 10. Asielzoekers
 11. Gelukszoeker
 12. Gouden race
 13. Telegraaf
 14. Tegen de achtergrond van de opstanden tegen azc’s, is het de vraag of geluksonderzoeken wel geldig zijn #fd #vluchtelingen #asielzoekers #azc’s #denhaag #eu
 15. Grenzen dicht of sluiten betekent grote groepen mensen afserveren. Dat mag Wilders zich aantrekken #fd #vluchtelingen #eu #denhaag
 16. Er is dus niets mis met het Verdrag van Schengen! #eu #paniekvoetbal
 17. #EU in opperste #verwarring naar vijfde #vluchtelingentop #fd #crisis #creatieveoplossingengezocht
 18. Pakistan wil “vluchtelingen” niet terugnemen
 19. KOW les 4: presentatie over vluchtelingen
 20. Kiezer heeft Boterberg op het hoofd
 21. Wat kost het de vluchteling?
 22. Ik, Vladimir Poetin ben de baas
 23. Denkfout Merkel en Europese Commissie in deal met Turkije verraadt tunnelvisie @fd #eu #vluchtelingen #noodopvang
 24. Rescue mission 69 prisoners of ISIS
 25. Ik weet niet wat er gaande is, maar heb een donkerbruin vermoeden
 26. Gregair
 27. Dwaze dagen
 28. Misschien vergeten we dit
 29. Verbijsterd
 30. Vluchten naar een hoopvolle toekomst
 31. Just an opinion: Refugees are not travelling to Europe spontaneous.
 32. Buma wil af van moreel principe vluchtelingenopvang #joop.nl #denhaag #eu #vluchtelingenverdrag

+++

About Marcus Ampe

Retired dancer, choreographer, choreologist Founder of the Dance impresario office and archive: Danscontact-Dansarchief plus the Association for Bible scholars, the Lifestyle magazines "Stepping Toes" and "From Guestwriters" and creator of the site "Messiah for all". - Gepensioneerd danser, choreograaf, choreoloog. Stichter van Danscontact-Dansarchief plus van de Vereniging voor Bijbelvorsers, de Lifestyle magazines "Stepping Toes" en "From Guestwriters" en maker van de site "Messiah for all".
This entry was posted in B4Peace, Crisis, Dagboek = Diary, Nieuws en politiek, Waarschuwingen, Wereld om ons heen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

16 Responses to Wat heeft zovelen ertoe gebracht naar Duitsland te willen emigreren

 1. Wilma Phillipson says:

  Ik moest me er even toe zetten om het hele verhaal te lezen. Ik begrijp wat je zegt, en denk ook dat je gelijk hebt. Lastig om te bepalen hoe we, of laat ik het bij mezelf houden, ik mijn stem moet gebruiken om meer invloed te hebben op wat er gebeurt.

  Like

 2. Pingback: Fundamentalisme en religie #2 Frankrijk en België | Bijbelvorser = Bible Researcher

 3. Pingback: Fundamentalisme en religie #3 Vluchtelingen en racisme | Bijbelvorser = Bible Researcher

 4. Pingback: Fundamentalisme en religie #4 Verdrukking | Bijbelvorser = Bible Researcher

 5. Pingback: 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is | Belgian Biblestudents - Belgische Bijbelstudenten

 6. Pingback: 2015 het jaar dat ISIS duidelijk maakte dat het ook in Europa is – Vervolg 1 | Belgian Biblestudents - Belgische Bijbelstudenten

 7. Pingback: Gelukszoeker | From guestwriters

 8. Pingback: Vluchten naar een hoopvolle toekomst | From guestwriters

 9. Pingback: Migratie en veiligheid even geherformuleerd | From guestwriters

 10. Pingback: Broeders in Christus 2015 in review | Broeders in Christus

 11. Pingback: Angst voor ouderwetse regels en verlies van christenen | Stepping Toes

 12. Pingback: Wapens van de gelovige bij voortdurend geweld | Belgian Biblestudents - Belgische Bijbelstudenten

 13. Pingback: Een eerste vraag: Waarom leven wij | QuestionTime – Vragenuurtje

 14. Pingback: Een eerste vraag: Waarom leven wij – Questiontime – Vragenuurtje

 15. Pingback: Het leven van humanitaire hulpverleners in Griekenland ligt stil na uitstel van rechtszaak – Some View on the World

Feel free to react - Voel vrij om te reageren

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.